Finn din vei med AOF Vestlandet-Agder
Kurs og studier
Artikler og sider
Spørsmål om utdanning eller kurs
Spørsmål om påmelding eller søknad
Arbeid med ungdom
Utdanningen skal bidra til økt kompetanse hos de som jobber med ungdom. Utdanningen fokusere blant annet på kommunikasjon, tverrsektorielt samarbeid og livsmestring.
Informasjon
Fagskoleutdanningen Arbeid med ungdom er en utdanning som skal bidra til å øke kompetansenivået til de som jobber med ungdom. Utdanningen fokuserer blant annet på kommunikasjon, tverrsektorielt samarbeid og livsmestring.
Viktige tema er å se på hvordan blant annet sosiale medier, rusmidler og subkulturer påvirker ungdommens psykiske helse. Vi har også fokus på hvordan overgangen mellom skoletrinnene i barne- og ungdomsårene utfordrer og påvirker den enkelte.
Utdanningen er også aktuell for de som er tett på ungdom i fritidsaktiviteter.
Dette er en gratis fagskole på kveldstid, som gjennomføres over 2 år og kan kombineres med jobb.
Utdanningen kan tilbys i følgende fylker:
Rogaland, Vestland og Agder.
Organisering av opplæringen
– Utdanningen kan gjennomføres som stedsbasert, nettbasert med samlinger eller nettbasert deltidsutdanning. Velg ønsket lokasjon for utdanningen for å se hvordan den er planlagt gjennomført i ditt område.
– Fullført utdanning gir 60 studiepoeng og gradsbetegnelsen «Fagskolegrad»
Passer for
Barne- og ungdomsarbeidere, helsefagarbeidere, omsorgsarbeidere, aktivitører eller personer som arbeider med ungdom innen helse- og oppvekstsektoren, både offentlig og privat. Utdanningen er også aktuell for de som er tett på ungdom i fritidsaktiviteter.
Eksamen
Hvert emne avsluttes med en eksamen. Eksamensformen framgår i den enkelte studieplanen.
Opptakskrav og faginnhold
-
dokumentasjon på bestått teori til fagprøven i Barne- og ungdomsarbeiderfaget, Helsearbeiderfaget, Omsorgsarbeiderfaget eller i Aktivitørfaget. I tillegg må søker legge ved dokumentert relevant arbeidserfaring
-
dokumentasjon på relevant arbeidserfaring eller kompetanse likeverdig innen Vg3 Barne- og ungdomsarbeiderfaget, Vg3 Helsearbeiderfaget eller Vg3 Aktivitørfaget. For å dokumentere likeverdig kompetanse kan søker bli bedt om å gjennomføre og bestå en elektronisk fagtest som bygger på den Vg3- læreplanen som danner grunnlag for søkers arbeidserfaring
-
dokumentert utdanning/autorisasjon som barnehagelærer, lærer, barnevernspedagog, vernepleier eller sykepleier. I tillegg må søker legge ved dokumentert relevant arbeidserfaring
1a. Innledende tema
1b. Oppvekstfagene i samfunnet
1c. Etikk
1d. Kommunikasjon og samhandling
1e. Sosiologi og psykologi 1f. Stats- og kommunalkunnskap i oppvekstsektoren
2a. Innføring i pedagogikk
2b. Pedagogikk og metodikk
2c. Didaktikk og planlegging
3a. Samarbeid med familie
3b. Tverrsektorielt samarbeid 3c. Samarbeid med lokalmiljøet
4a. Ungdomskultur
4b. Livsmestring
4c. Helse
Prosjektarbeidet er en obligatorisk del av utdanningen og utgjør totalt 60 timer fordelt over 10 uker. Prosjektarbeidet gjennomføres parallelt med fordypningsemnet og skal være rettet mot arbeid med ungdom. Prosjektarbeidet kan gjennomføres på egen arbeidsplass dersom det kan sikres at arbeidsoppgavene omfatter arbeid med ungdom.
Emnet er obligatorisk og avsluttes med innlevering av individuell, skriftlig fordypningsoppgave med etterfølgende individuell, muntlig eksamen.
For fullført og bestått utdanning utstedes det et offentlig godkjent vitnemål, og ved 60 studiepoeng eller mer gis tittelen «Fagskolegrad».
Utdanningstilbud
Ser du ikke utdanningen du ønsker å søke på?
Da er ikke utdanningen aktiv på ditt studiested akkurat nå.
Registrer deg på interesselisten og få beskjed når utdanningen settes opp nær deg.