Finn din vei med AOF Vestlandet-Agder
Kurs og studier
Artikler og sider
Spørsmål om utdanning eller kurs
Spørsmål om påmelding eller søknad
Kreftomsorg og lindrende pleie
Utdanningen legger til grunn forståelse for sorg- og krisereaksjoner, mot til og erfaring i å samtale med alvorlig syke og deres pårørende, og å arbeide tverrfaglig på tvers av helsetjenestenivåer.
Informasjon
Fagskolen legger vekt på at studenten skal få grunnleggende forståelse for hva det innebærer å få en kreftdiagnose, hvordan en slik diagnose kan virke inn på pasienten, familien og det sosiale nettverket, både fysisk, psykisk, sosialt og åndelig. Videre skal studenten få forståelse for sorg- og krisereaksjoner, mot til og erfaring i å samtale med alvorlig syke og deres pårørende, og å arbeide tverrfaglig på tvers av helsetjenestenivåer. Viktige tema i utdanningen er også palliasjon og smertelindring, ernæring, barn og kreft, rehabilitering og oppbyggingen igjen etterpå.
Praksis kan du gjennomføre på egen arbeidsplass. Dette er en gratis fagskole på kveldstid, som gjennomføres over to år og kan kombineres med jobb.
Utdanningen kan tilbys i følgende fylker:
Rogaland, Vestland og Agder.
Organisering av opplæring
– Utdanningen kan gjennomføres som stedsbasert, nettbasert med samlinger eller nettbasert deltidsutdanning. Velg ønsket lokasjon for utdanningen for å se hvordan den er planlagt gjennomført i ditt område.
– Fullført utdanning gir 60 studiepoeng og tittelen «Fagskolegrad»
Utdanningen passer for
Fagskolen passer for helsefagarbeidere, hjelpepleiere, omsorgsarbeidere, aktivitører, barne- og ungdomsarbeidere eller andre med grunnutdanning innen helse- og oppvekstfag.
Eksamen
Hvert emne avsluttes med en eksamen. Eksamensformen framgår i den enkelte studieplanen.
Opptakskrav og faginnhold
Utdanningstilbud
Ser du ikke utdanningen du ønsker å søke på?
Da er ikke utdanningen aktiv på ditt studiested akkurat nå.
Registrer deg på interesselisten og få beskjed når utdanningen settes opp nær deg.