Finn din vei med AOF Vestlandet-Agder
Kurs og studier
Artikler og sider
Interesseliste
Meld din interesse for fagskoleutdanning i listene under, så tar vi kontakt med deg så snart den aktuelle utdanningen settes opp i ditt fylke eller som nettbasert. AOF Fagskolen tilbyr fagskoleutdanning i fylkene Agder, Rogaland og Vestland. Kontakt oss gjerne på post@aof-fagskolen.no om du har spørsmål.
Spørsmål om påmelding
Bygg og anleggsteknikk
Teori til fagprøven innen bygg- og anleggsteknikk dekker en rekke fagområder innen bygg- og anleggsbransjen.
Bygg og anleggsteknikk dekker flere fagområder i videregående skole og fører til fullført teori innen en rekke fag. Du finner alle fagene på Utdanningsdirektoratet sine sider.
Kjerneelementet bygg- og anleggsarbeid handler om byggkonstruksjon i prosessen fra planlegging og skissering til bygging, kvalitetssikring og vedlikehold av bygg- og anleggskonstruksjoner. Dette innebærer å bruke tegninger og arbeidsbeskrivelser til eget arbeid og i kommunikasjon med oppdragsgivere og samarbeidspartnere. Videre handler det om ulike byggeskikker og byggetradisjoner og hvordan disse preger bygg- og anleggsarbeid. Kjerneelementet handler om å bruke fagspråk og kommunisere tydelig og det handler om teknologiutvikling gjennom bruk av verktøy til ulike formål.
Materialer og verktøy
Kjerneelementet materialer og verktøy handler om materialer og verktøys egenskaper og bruksområder og hvordan valg av verktøy og materialer påvirker klima, miljø og økonomi. Dette innebærer å vurdere valg av verktøy og materialer ut ifra arbeidsoppdragets rammer og formål. Kjerneelementet handler videre om å følge retningslinjer for kildesortering og forstå konsekvenser av feilhåndtering.
Forebygging av helseskader og ulykker
Kjerneelementet forebygging av helseskader og ulykker handler om helse, miljø og sikkerhet og hvordan dette ligger til grunn for alle praktiske arbeidsoppgaver i faget. Det handler om å vurdere risiko knyttet til arbeid i bygg- og anleggsbransjen og å gjennomføre ulike tiltak som forebygger helseskader og ulykker. Dette innebærer å forstå og følge sikkerhetsanvisninger og regelverk ved bruk av verktøy, maskiner, kjemikalier og materialer og å bruke riktig verneutstyr. Videre handler dette om å følge ergonomiske prinsipper i yrkesutøvelsen og å kvalitetssikre eget arbeid.
Kursoversikt
Industriell overflatebehandling Vg3
Industrimalerfaget Vg3
Isolatørfaget Vg3
Isolatørfaget Vg3
Maler- og overflateteknikkfaget Vg3
Stillasbyggerfaget Vg3
Tak- og membrantekkerfaget Vg3
Tak- og membrantekkerfaget Vg3
Isolatørfaget Vg3
Maler- og overflateteknikkfaget Vg3
Renholdsoperatørfaget Vg3
Renholdsoperatørfaget Vg3
Renholdsoperatørfaget Vg3
Renholdsoperatørfaget Vg3
Ser du ikke utdanningen du ønsker å søke på?
Da er ikke utdanningen aktiv på ditt studiested akkurat nå.
Registrer deg på interesselisten og få beskjed når utdanningen settes opp nær deg.