Historie Vg3
Kurset inngår som en del av fagene som er nødvendige for å få generell studiekompetanse.
Forkunnskaper
Fullført grunnskole eller tilsvarende
Finansiering
Du kan søke støtte fra Lånekassen, forutsatt at din totale studiebelastning er tilstrekkelig. Søknaden gjennomfører du selv på Lånekassen ved bruk av MinID eller BankID.
På nettsiden finner du god veiledning og svar på de mest stilte spørsmålene. Her kan du se hvor mye du kan få i lån og stipend.
Fagorganisert?
Dersom du er medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon!
Kurset inngår i følgende programpakker:
Eksamen
Avsluttes med muntlig privatisteksamen. Eksamensavgiften er ikke inkludert i kursprisen. Frist for oppmelding til eksamen høsten er 15. september og for våren er fristen 1. februar. All oppmelding til eksamen skal skje til din fylkeskommune.
Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen.
Gjennomføring
Opplæringen gis ved tradisjonell klasseromsundervisning.
I tillegg benytter vi læringsplatformen itslearning hvor lærerne legger ut relevant informasjon fra faget, tips og råd, samt en del oppgaver som løses underveis. Dette betyr at dersom du av ulike årsaker ikke alltid har anledning til å delta i undervisningen, kan du likevel ha god oversikt over hva som foregår i klasserommet og kan kommunisere med lærer.
Vi legger vekt på å forberede deg til studier på høgere nivå og har derfor fokus på «ansvar for egen læring». Vi vil i starten av skoleåret gi deg opplæring i studieteknikk, og du kan når som helst be om hjelp til å få laget din egen studieplan. Du kan også få veiledning på hvilken studieteknikk som passer best for deg.
Historie er et opplevelses fag som vekker glede og interesse og stimulerer til engasjement. Gjennom fordypning i historie, blir vi bevisstgjort i forhold til identitet og tilhørighet. Vår egen tid plasseres i en historisk sammenheng og gir oss muligheter til å forstå oss selv og vår egen virkelighet på en bedre måte. Faget gir innlevelse i vanskelige handlingsvalg og etiske dilemmaer gjennom historiske studier av årsaker til krig, konflikter og folkemord. Samtidig får vi innsyn i hvordan det opp gjennom tidene har vært kamp om demokrati, rettsstat, fred og ikke- voldelige konfliktløsninger.