AOF Vestlandet – Agder

Hovedkontor Haugesund

Haraldsgt. 190 5525 Haugesund

Avdelingskontor Bergen

Strandgaten 197 5004 Bergen

Avdelingskontor Kristiansand

Kjøita 21 4630 Kristiansand S

Følg oss

Nettbasert

Vg3 Kokkefaget – Live nettbasert – 2022

Informasjon om kokkefaget 

«Et fagbrev er en solid utdanning! Vi tilbyr teori til fagbrev i kokkefaget.

Ønsker du en fremtid i kokk og matbransjen vil du nå lengre med et fagbrev enn som ufaglært medarbeider. Et fagbrev gir deg muligheter til å utvikle din kompetanse videre dersom du ønsker det på et senere tidspunkt.

Ukedag og tidspunkt for undervisning kan bli endret når kurset starter.»

Har du lang erfaring som kokk, men mangler formell kompetanse? Da kan fagbrev i Kokkefaget være noe for deg!


Hovedområder som inngår i utdanning:

  • Råvarer og produksjon
  • Meny
  • Hygiene og kvalitetsstyring
  • Bransje, bedrift og miljø
  • Organisering

Forkunnskaper

Undervisningen er tilrettelagt for voksne med arbeidserfaring fra kantine, kafé, offentlig institusjon, dagligvarehandel og i næringsmiddelindustrien og som ønsker formell dokumentasjon på sin kunnskap og kompetanse ved å ta fagbrev. Vi anbefaler at du har minimum et halvt års praktisk erfaring fra fagområdet før du starter opplæringen. Anbefalt språkprøve: A2/B1.

Finansiering

Du kan søke støtte fra Lånekassen, forutsatt at din totale studiebelastning er tilstrekkelig. Søknaden gjennomfører du selv på Lånekassen ved bruk av MinID eller BankID.

På nettsiden finner du god veiledning og svar på de mest stilte spørsmålene. Her kan du se hvor mye du kan få i lån og stipend.

Fagorganisert?

Dersom du er medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. En del fagforeninger gir stipend gjennom LOs Utdanningsfond, mens blant annet Fagforbundet og Handel og kontor har egne stipendordninger.

Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon!

Eksamen

Privatisteksamen er skriftlig. Frist for oppmelding til eksamen på våren er 1. februar, og 15. september om høsten. All oppmelding til eksamen skal skje til Vestland fylkeskommune via InSchool Privatist (visma.no).

Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen.

Gjennomføring

Vi benytter vi læringsplattformen Acampus hvor lærerne legger ut relevant informasjon fra faget, tips og råd, samt en del oppgaver som løses underveis. Dette betyr at dersom du av ulike årsaker ikke alltid har anledning til å delta i undervisningen, kan du likevel ha god oversikt over hva som foregår i klasserommet og kan kommunisere med lærer.

Undervisningen organiseres som undervisning via internett én dag i uken. Alt du trenger er Internett og en PC. Du kan også følge undervisningen med IPAD og /eller en smarttelefon hjemmefra eller der det passer deg. Du vil oppleve å kunne se, høre og snakke med lærer og de andre deltakerne. Du vil også kunne se tavlen og alle notatene læreren benytter i undervisningen.