Nord Rogaland

Norsk forberedelse til videregående opplæring yrkesfag – nettkurs – lyd-bilde

Kurset forbereder deg på å starte på videregående opplæring – yrkesfaglig studieretning.
 
Dersom du har planer om å starte på videregående opplæring – yrkesfag og trenger å stryke dine norskkunnskaper er dette kurset riktig for deg. Her får du skreddersydd opplæring tilpasset ditt behov.

Kurset er tilrettelagt for deltakere på A2-nivå.

 
Informasjon

Opplæringen foregår 1-2 ganger per uke via den digitale læringsplattformen Teams.
Undervisningen vil forberede deg på videregående opplæring og de kravene som stilles til lese- og skriveferdigheter i utdanningen. Kurset har et yrkesfaglig innhold med fokus på det språklige.
 
Vi tilbyr forberedende norskopplæring innenfor følgende:

  • Helsearbeiderfaget
  • Barne- og ungdomsarbeiderfaget
  • Helsesekretær
  • Logistikk
  • Renhold
  • Restaurant- og matfag

 
Organisering

Opplæringen foregår 1-2 ganger per uke via den digitale læringsplattformen Teams. Plattformen krever lite datakunnskaper. Alt du trenger er Internett og en PC. Du vil kunne se, høre og snakke med lærer og de andre deltakerne. Du vil også kunne se tavlen og alle notatene læreren benytter i undervisningen. Læreren tilrettelegger for den enkeltes progresjon og har individuell veiledning med hver deltaker i tillegg til fellesøktene.
 
Finansiering

LO organiserte kan søke stipend. LOs Utdanningsfond, Fagforbundet, Handel og kontor.
Er du organisert i en annen fagforening eller har spørsmål, kontakt oss for nærmere informasjon om dine muligheter for stipend. Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon.