fag folk banner venstre
Folk

Person

Fagfolk er ikke roboter, men individer med følelser, finurligheter og forpliktelser. Vi i AOF brenner for å hjelpe folk i alle typer livssituasjoner med å oppfylle sine drømmer og ambisjoner. Vi glemmer aldri det menneskelige aspektet av det å drive en utdanningsinstitusjon.

fag folk banner højre
Fag

Pensum

Solid faglig kompetanse, lang erfaring og genuin interesse ligger i bunn for alle våre utdanninger og kurs. Du kan være trygg på at kunnskapen du tilegner deg hos AOF er oppdatert, praksisnær og relevant for din fremtidige yrkesutøvelse.

fag folk banner

Vi tilbyr følgende følgende kurs innen teori til fagprøven

Teori til fagprøven

Med fagbrev sikrer du dokumentasjon på den kompetansen du har, noe som skaper trygghet både for deg som arbeidstaker og din arbeidsgiver.

Fordeler med å ta fagbrev:
Når du har bestått den avsluttende fagprøven og fått fagbrevet ditt, er din kompetanse hevet betraktelig. Du vil være enda sikrere og mer selvgående i jobben du gjør, og du blir mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Andre fordeler som kan følge et fagbrev er:

  • Mulighet for høyere lønn
  • Styrke dine karrieremuligheter
  • Gir mulighet for større utfordringer og mer spennende arbeidsoppgaver
  • Gjør deg til en mer attraktiv arbeidstaker for arbeidsgiver
  • Øker dine muligheter for avansement

 

I tillegg til fagene som vi har tilbud om akkurat nå, kan vi tilby opplæring i følgende fag:

  • Vg3 Sveisefaget
  • Vg3 Asfaltfaget
  • Vg3 Anleggsmaskinførerfaget
  • Vg3 Vei- og anleggsfaget
  • Vg3 Ventilasjons- og blikkenslagerfaget

Ta kontakt med oss, dersom noen av disse fagene er aktuelle.
 

Gjennomføring tilrettelagt for voksne
Som voksen kan du ta fagbrev uten å være lærling, og du trenger ikke å ta fellesfagene som norsk, matematikk, engelsk osv. for å ta fagbrev.
Du må kunne dokumentere 5 års relevant arbeidserfaring i faget i 100% stilling, ha gjennomført og bestått teoretisk eksamen. Arbeidserfaringen kan være «opptjent» gjennom 10 år i 50% stilling eller noe midt imellom dette.

Opplæringen er komprimert. Det vil si at vi målretter opplæringen mot faget og at det trengs færre timer for å komme i mål. Vi har troen på at du, men din livs- og arbeidserfaring, besitter så mye relevant kompetanse at du i lag med god kvalitet på undervisningen kommer i mål.

Opplæringen er på videregående skoles nivå og bygger på de samme læreplaner som brukes i offentlige videregående skole, men er spesielt tilpasset voksne og tar utgangspunkt i de kunnskaper og erfaringer du allerede har. Lærerne benytter ulike læringsstrategier og metoder, slik at man best mulig fremmer læring hos voksne. Du kan gjennomføre opplæringen og ta den teoretiske eksamen før all arbeidserfaring er opparbeidet. Når du kan dokumentere nok arbeidserfaring, kan du melde deg opp til praktisk fagprøve. Rekkefølgen spiller ingen rolle – hva passer best for deg her og nå?

Jeg fikk god rådgivning hos AOF Haugaland, og tenkte at hvis jeg først skulle ta et fagbrev innenfor transport og logistikk, kunne jeg like gjerne ta to. Det har vært krevende, men også veldig lærerikt og kjekt.

- Rune Mikal Veim, fagbrev logistikkoperatør og yrkessjåfør.