Er du en seriemester?

Hvor god tid har du?

Nå starter utdanningene våre! Bestem deg i dag og skap en ny fremtid for deg selv. Sjekk alle våre kurs og utdanninger på https://aofstudiestart.no/

Hvis du er en skikkelig seriemester har du nok tid til både tv-serier og utdanning

Hvordan kommer Game Of Thrones egentlig til å ende, og er virkeligheten eller House Of Cards mest realistisk – og hva med forbrytelsene i danske Broen, kunne det ha skjedd?
Aldri før har vi hatt et så godt og bredt tv-tilbud som i dag. Antallet tv-serier har eksplodert og strømmetjenestene som Netflix og HBO kniver om å lage de flotteste og råeste seriene. Og de gjør en god jobb. Gjennom utallige sesongen og enda flere episoder blir vi kjent med både persongalleriet, historien og plottet. Vi sitter klistret til skjermen.

Klasse i stedet for sofa

Hver uke er det 500-600 deltakere som trosser suget etter nok en episode og kommer til AOF i Haraldsgata i Haugesund. Kanskje de mangler generell studiekompetanse, kanskje de går på fagskole, kanskje de ønsker en retningsforandring i karrieren. Alle har valgt bort noen timer med fritid og fjernkontroll i bytte mot mer kunnskap og mer formell utdannelse.
– Det var noen mandager jeg helst hadde lyst å bare være hjemme, men når jeg kom på skolen og møtte klassen angret jeg aldri, sier Ann Helen Høyvik og smiler.
Hun møter oss på AOF. Utenfor de lyse lokalene er det vår i luften, solskinn og god stemning.
Ann Helen har nettopp fullført Lederskolen, et 1-årig utdanningsløp som skal forberede henne til lederansvar og større oppgaver.
– Det er jo egentlig utrolig hvor mye du har tid til, når du ser tilbake på hva vi har vært igjennom. Jeg har lært mye om meg selv dette året. Hvordan påvirker jeg omgivelsene mine, og hvordan kommuniserer jeg med folk, forteller Ann Helen, som kan tenke seg flere fag og studier.

Ja, takk – begge deler

Mener vi at du skal slutte å se tv-serier? Absolutt ikke. Å kose seg med en favoritt-serie eller koble ut på sofaen med venner, kjæreste eller kanskje helt alene, er både befriende og ofte nødvendig i en hverdag som suser av gårde. Hva er vel viktigere enn å nyte livet?
Men dager blir til uker, og uker blir til år og både livet og jobbhverdagen er i endring. Hva om du brukte litt av kveldstiden på å investere i din egen fremtid. Lære noe nytt, bli enda smartere. Ja, rett og slett åpne noen dører som gir deg flere muligheter.
– Det er jo en overgang å bli student igjen, men det er så gøy og du utvikler deg. Du kan jo begynne forsiktig, for deretter å øke, sier Ann Helen.
På dagtid jobber hun på Stena Recycling og har travle arbeidsdager. Med fagbrev og fast jobb skulle man tro at 29-åringen var fornøyd. Og det er hun, men hun er også nysgjerrig og klar for noe nytt.

Kom som du er – og lær mer

– Noe av det fineste vi opplever her på AOF er når vi ser hvordan deltakerne våre vokser. Og da snakker vi ikke bare om det faglige, men at du som menneske vokser. Du lærer, du mestrer, du blir bedre, sier Cathrine Westmork. Hun er kompetanserådgiver hos AOF, men har også bakgrunn som lærer.
– Vårt viktigste budskap til deg er: uansett hvem du er, hva du kan og hva du drømmer om – kom til oss, la oss ta en prat slik at vi kan finne frem til den utdanningen du trenger. Enten det er fagskole, videregående eller noe helt annet, sier Cathrine Westmork.
– Hos AOF ønsker vi å tilby opplæringen og utdanningen slik at du lykkes. Alt du har lært og erfart tar du jo med deg hit. Vi gleder oss til å lytte til dine ønsker og drømmer – og hjelpe til å gjøre dem til virkelighet, sier Cathrine på AOF.

Så kanskje skjer det noe helt uventet i første episode av neste sesong, i den spennende dramaserien om DEG – du blir student!

Artikkel produsert av Haugesunds Avis Marked.