Hovedkontor Haugesund
Haraldsgata 190 5525 Haugesund
Avdelingskontor Bergen
Bredalsmarken 15 5006 Bergen
Avdelingskontor Kristiansand
Kjøita 21 4630 Kristiansand S
Avdelingskontor Stavanger
Richard Johnsens gate 4 4021 Stavanger

Fagskoleutdanning i system og analyse for fagarbeidere


Vi introduserer fagskoleutdanningen «System og analyse». Denne utdanningen er skreddersydd for å møte en stadig økende etterspørselen fra både næringslivet og offentlig sektor. Gjennom utdanningen får du nødvendig kompetanse til å navigere og analysere store mengder data.

Økende behov

Med økende etterspørsel etter kompetanse innen dataanalyse både i næringslivet og offentlig sektor, har behovet for fagskoleutdanningen «System og analyse» blitt mer tydelig. Innsikt fra næringslivet og kompetansebarometre som NHOs 2021-utgave og Haugaland Veksts 2022-rapport peker på mangelen av ansatte som kan navigere og analysere store mengder data. Denne utdanningen svarer på dette behovet ved å utruste fagarbeidere med nødvendige ferdigheter og innsikt for å møte dagens og fremtidens utfordringer innen analyse og datahåndtering.

System og analyse – 30 stp.

Med fagskoleutdanningen “System og analyse” får du 30 studiepoeng og ettertraktet kompetanse. Analysekompetanse er avgjørende for å utnytte informasjon til å styrke næringslivet og det offentlige, forbedre kvalitet og effektivitet, og danne grunnlag for viktige beslutninger. Vår utdanning tar sikte på å utvikle fagarbeidere til å bli ledere med ansvar for analyse og rapportering. Gjennom praktisk kunnskap og verktøy for dataanalyse, vil du kunne bidra til forbedrings- og digitaliseringsprosesser i dine organisasjoner. Forventede resultater inkluderer forståelse av big data, kjennskap til analyseverktøy, og evnen til å støtte organisatoriske forbedringer. Vårt mål er å utstyre deg med kompetanse som er direkte anvendbar i arbeidslivet. 

Hvem er utdanningen for?

Denne utdanningen passer for deg som er fagarbeider fra offentlige eller private virksomhet, som søker å utvide din kompetanse innen dataanalyse. Spesielt på mellomledernivå vil denne typen kompetanse være etterspurt. Behovet for dataanalyseferdigheter øker kontinuerlig, noe som gjør denne utdanningen stadig mer verdifull over tid. Utdannelsen vil være interessant for både nye studenter som har interesse for feltet, men også for studenter som allerede har studert hos AOF Fagskolen og som har forstått viktigheten av utdanningen, og dermed ønsker å fylle på med ytterligere kompetanse.

Meld deg på vår interesseliste nå for å få beskjed når utdanningen settes opp nær deg!

Relaterte artikler

Artikkel
Fagskole
Nyhet

Noémi (48) fikk mersmak på fagskoleutdanning

Økt selvutvikling står sterkt hos Noémi. Selv da hun fikk beskjed at hun var overkvalifisert til fagskoleutdanningen Barn med særskilte behov, ønsket hun å ta utdanningen for å øke kompetansen hos sårbare barn.

Artikkel
Fagskole
Nyhet

Ny utdanning innen reiseliv: Ledelse i overnattings- og serveringsbransjen

AOF Vestlandet-Agder har utviklet en ny fagskoleutdanning for å styrke lederkompetansen i reiselivsnæringen. Utdanningen, som bærer navnet «Ledelse i overnattings- og serveringsbransjen,» er skreddersydd for å møte det økende behovet for dyktige ledere i denne dynamiske og utfordrende sektoren.

Flere tar fagutdanning
Artikkel
Fagskole
Nyhet

Flere tar fagutdanning: – En veldig god oppgang

I løpet av 2023 oppnådde 30.200 personer fag- eller svennebrev. Det er 1.200 flere enn året før, ifølge tall fra Utdanningsdirektoratet. Samme år tok 1.467 kursdeltakere teori til fagbrevkurs hos AOF Vestlandet – Agder.