Hovedkontor Haugesund
Haraldsgata 190 5525 Haugesund
Avdelingskontor Bergen
Bredalsmarken 15 5006 Bergen
Avdelingskontor Kristiansand
Kjøita 21 4630 Kristiansand S
Avdelingskontor Stavanger
Richard Johnsens gate 4 4021 Stavanger

Aktuelt

Velkommen til vår nyhetsside! Her finner du de siste oppdateringene og aktuelle nyheter fra inn- og utland. Vi ønsker å holde deg informert med pålitelig og oppdatert informasjon. God lesing!

Artikkel
Nyhet

Et inspirerende opphold i Brussel

Forrige uke samlet vi, Adeleine, Hanna og Helene, oss på Elzenhof Elsene i Brussel, sammen med en flott gruppe kvinner fra hele Europa, for å delta i Erasmus+-programmet «Å skape og opprettholde trygge rom i voksenopplæring.» Gjennom uken utforsket vi det komplekse konseptet av trygge rom og hvordan dette påvirker voksenopplæringen.

7, 8 millioner til nyskapende kursutvikling: Fra venstre: Elin Østensen Brekke, Hilde Haave Detz og Lina Frøland, teamet bak AOF Vestlandet-Agders innovative kursutvikling, som er klare for å møte kompetansebehovene i arbeidsmarkedet.
Artikkel
Nyhet

7,8 millioner til nyskapende kursutvikling

AOF Vestlandet-Agder har med glede mottatt en tildeling på nærmere 7,8 millioner kroner for utvikling og pilotering av fem innovative kurs- og utdanningsprogrammer. Disse programmene vil imøtekomme det prekære kompetansebehovet i norsk arbeidsliv og styrke arbeidskraften med både faglært og ufaglært bakgrunn.

Artikkel
Bedrift

Hvorfor to fagbrev er viktigere enn noensinne

Tilstedeværelsen av dyktige og kompetente ansatte er avgjørende for suksessen til enhver bransje. I byggebransjen er dette særlig viktig, ettersom kvaliteten på arbeidet som utføres har direkte innvirkning på både sikkerheten til mennesker og kvaliteten på bygninger og infrastruktur. For å sikre at byggeprosjekter leveres på en pålitelig og profesjonell måte, er det stadig mer anerkjent hvor viktig det er at ansatte innehar to fagbrev.

Flere tar fagutdanning
Artikkel
Fagskole
Nyhet

Flere tar fagutdanning: – En veldig god oppgang

I løpet av 2023 oppnådde 30.200 personer fag- eller svennebrev. Det er 1.200 flere enn året før, ifølge tall fra Utdanningsdirektoratet. Samme år tok 1.467 kursdeltakere teori til fagbrevkurs hos AOF Vestlandet – Agder. 

Artikkel
Bedrift

En utdanning for fremtiden – Havvind for leverandørindustrien

AOF Vestlandet-Agder har utviklet en ny fagskoleutdanning, Havvind for leverandørindustrien, som går over 3 moduler på 10 studiepoeng hver. Modulene kan tas uavhengig av hverandre eller samlet. To sentrale personer i utviklingen av denne utdanningen har vært John Sverre Rønnevik ved Deep Wind Offshore og Grete Rydningen Møgster, næringsutvikler. Deres perspektiv og engasjement har vært avgjørende for å forme denne spennende utdanningen som vil bidra til å gjøre regionen og landet klar for havvindeventyret som står i vente.

Artikkel
Fagskole
Nyhet

Fagskoleutdanning i system og analyse for fagarbeidere

Vi introduserer fagskoleutdanningen «System og analyse». Denne utdanningen er skreddersydd for å møte en stadig økende etterspørselen fra både næringslivet og offentlig sektor. Gjennom utdanningen får du nødvendig kompetanse til å navigere og analysere store mengder data.

Ledelse for overnattings- og serveringsbransjen – en etterspurt utdanning som vil dekke behovet for lederkompetanse i bransjen.
Artikkel
Fagskole
Nyhet

Ledelse i overnattings- og serveringsbransjen

Vi introduserer fagskoleutdanningen “Ledelse for overnattings- og serveringsbransjen”, en etterspurt utdanning som vil dekke behovet for lederkompetanse i bransjen.

Observasjon og stell av sår – fagskoleutdannelse skreddersydd for deg som allerede jobber i helsevesenet og som ønsker å utvide din kompetanse innen sår og sårstell. 
Artikkel
Fagskole
Nyhet

Fagskoleutdanning i observasjon og stell av sår

Vi tilbyr nå fagskoleutdanningen «Observasjon og stell av sår», som er skreddersydd for deg som allerede jobber i helsevesenet og som ønsker å utvide din kompetanse innen sår og sårstell.  

fagskolemoduler innen HMS for petroleumssektoren
Bedrift
Fagskole
Nyhet

Nye fagskolemoduler innen HMS for petroleumssektoren

Vi introduserer nye fagskolemoduler innen «HMS for petroleumssektoren» – en spisset utdanning med fokus på helse, miljø og sikkerhet i petroleumssektoren. Dette er etterspurt kompetanse som er utviklet i samarbeid med industrien.

Fagskolemodul innen Elkrafttransport
Bedrift
Fagskole
Nyhet

Fagskolemodul innen Elkrafttransport

Vi lanserer fagskolemodulen «El-kraft transport – Transport av elektrisk kraft over større avstander». Denne utdanningen er skreddersydd for å imøtekomme etterspørselen fra den norske energisektoren, som har et økende behov for økt kompetanse innen transport av elektrisk kraft over lange avstander.